Marleen Smits / 25 jaar / Woont in Zeeland

Marleen voelt zich bij KIJK als een vis in het water.

Marleen is net klaar met de kunstacademie en wil in de toekomst eigenlijk als fulltime illustrator door het leven. In het begin is het natuurlijk wel fijn wanneer je een centje bijverdient. Dan is KIJK het adres bij uitstek. Ze heeft haar draai hier dan ook prima kunnen vinden. “Het voelt niet echt als werk tussen de koffie, het ijs en de kunstwerken van Georges”, zegt Marleen overtuigd. Het valt haar op dat de meeste bezoekers wel degelijk de kunstgalerie op de eerste verdieping bezoeken en waarderen. “In het begin had ik mijn twijfels over het wat stadse karakter. Het blijkt nu dat de mensen het echt waarderen”. Kunst komt nu letterlijk en figuurlijk wat dichter bij de mensen. Volgens Marleen speelt ook de gastvrijheid bij KIJK een belangrijke rol. Een locatie met een stadse uitstraling en een dorps karakter!

Roel van Bussel / 38 jaar / Woont in Zeeland

KIJK in Zeeland houdt van mensen die creatief bezig zijn met hun vak.

Als kok was Roel al jaren geleden gefascineerd door patisserie. Hoe maak je een dessert spannender en lekkerder? Hij wilde daar meer van weten en belde de plaatselijke patissier en chocolatier. “Is het mogelijk om eens te komen neuzen in jullie keuken?”. Zo gezegd, zo gedaan. Vitrines vol met de meest fantastische gebakjes en bonbons maakten hem nog enthousiaster. Hij keek zijn ogen uit en ontdekte de fijne kneepjes van het vak. Voor Roel was zijn missie zo klaar als een klontje. In de zomer van 2016 volgde hij een basiscursus patisserie bij Róbert van Beckhoven (jurylid van ‘Heel Holland Bakt’). En wie verzorgt nu de patisserie bij KIJK…? Precies, Roel van Bussel van ‘BreAKING Roel’s’.